snertrit 2017

Snertrit 7 oktober 2017.

Zo’n 55 donateurs trotseerden de ongunstige weersverwachting

voor zaterdag en meldden zich voor deelname aan de snertrit.

Acht aanspanningen , vier paarden onder het zadel en een huifkar, getrokken door de oldtimer van Theo, vervoerden de donateurs en gasten.

Vijf minuten later dan de geplande vertrektijd vertrokken we tien minuten voor elf uur. Een rit van 11 km. , met onderweg een niet al te lange rustpauze , was voor de paarden gewoon zonder te veel inspanning. De route beschrijving van Ger was eenvoudig en overduidelijk. Een goed voorbeeld voor routebeschrijvingen in de toekomst.

Het traject van de rit na de pauze gleed gelukkig snel onder de wielen weg, zodat de striemende wind gepaard met regen ons amper deerde.

Aangekomen op het vertrekpunt werden de paarden snel uitgespannen en in de trailers gebracht. De 27 liter erwtensoep die nu gegeten werd, smaakte goed, getuige de pannen die snel helemaal leeg waren.

Nogmaals dank aan iedereen die op welke manier dan ook deelnam aan de snertrit.

Met nadruk dank aan de zeer gastvrije gastheer, Ger Hameleers, die wederom zijn locatie beschikbaar stelde.

Onmisbaar op die dag zijn de dames die de snert maken, verwarmen en inschenken : ook hier is een dankjewel op zijn plaats

Piet de Wit , onze fotograaf, zijn we bijzondere dank verschuldigd. Hij markeert op een aparte manier beelden die ons kunnen aanspreken.

Als laatste ook een bijzonder woord van dank aan de donateurs die altijd weer de inspanning leveren om met paarden en koetsen deze activiteit de vereiste, noodzakelijke body te geven!

Frans

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsartikelen. Bookmark de permalink.